Pinaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Punainen (ingman)800 g    512 kcal26 g38 g28 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 30 g  3 rl0,5 dl103 kcal3,1 g21 g0,4 g1,1 g
Oivariini, 60 (100g)30 g    165 kcal0,3 g0,3 g18 g0 g
Pinaatti 150 g75 kpl  3 dl20 kcal2,4 g0,6 g0,5 g2 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 2 g2/3 kpl1/2 tl0,2 rl 8,1 kcal0 g2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1015 g    808 kcal31 g62 g47 g3,1 g
Ravintosisältö / annos254 g    202 kcal7,9 g16 g12 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    80 kcal3,1 g6,1 g4,6 g0,3 g
Sulata kattilassa oivariini, sekoita siihen jauhot ja kiehauta.

Lisää maito kahdessa erässä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen tasaiseksi.

Lisää pinaatti (pakastettu?), suola, sokeriripaus ja mausteet, ripaus valkopippuria ja ripaus muskottia.

Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

Nauti keitetyn kananmunan kanssa.