Purjoperunahernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 450 g7,5 kpl   343 kcal8,5 g70 g0,9 g4,5 g
Purjosipuli 55 g0,3 kpl   13 kcal1 g1,3 g0,1 g1,2 g
Pakasteherne (Apetit), annos 100g200 g    106 kcal11 g11 g1,8 g0 g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton75 g    135 kcal3,4 g4,1 g11 g3 g
Kasvisfondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Persilja 4 g  2 rl 1,1 kcal0,1 g0 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1412 g    631 kcal25 g88 g17 g9 g
Ravintosisältö / annos353 g    158 kcal6,3 g22 g4,2 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    45 kcal1,8 g6,2 g1,2 g0,7 g
Keitä kuoritut perunat ja lisää pakasteherneet sekä purjosipuli mukaan noin 10 minuutiksi.

Soseuta aineet yhdessä tuorejuuston ja fondin kanssa.

Mausta persiljalla ja pippurilla.

Lämmitä ennen tarjoilua.

Keitosta tulee paksua, joten sitä voi jatkaa esim.

yhdellä desilitralla rasvatonta maitoa per annos.