Maa-artisokkakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maa-artisokka 360 g5,1 kpl   164 kcal1,8 g30 g0,7 g14 g
Peruna, keskikokoinen 60g190 g2,7 kpl   114 kcal2,9 g25 g0,2 g1,7 g
Sipuli (kuorittu)61 g1,1 kpl  0,7 dl17 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13 g3,3 kpl   14 kcal1 g2,1 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi10 g    28 kcal0,9 g0,7 g2,3 g0 g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g10 g    23 kcal0,3 g2,6 g1,3 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, Kevyt100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3,2 g4,8 g1,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1254 g    494 kcal11 g67 g16 g17 g
Ravintosisältö / annos314 g    124 kcal2,7 g17 g4,1 g4,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal0,9 g5,4 g1,3 g1,4 g
Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.