Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 500 g 100 tl33 rl5 dl235 kcal9 g36 g4,6 g6,3 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 20 g 2,9 tl1 rl0,1 dl60 kcal0 g15 g0 g0 g
Vesi250 g 50 tl17 rl2,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g200 g    620 kcal24 g144 g5,4 g24 g
Pellavansiemenet, Pellavainen100 g    460 kcal20 g1 g42 g31 g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g300 g    1080 kcal39 g207 g9 g30 g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g700 g    2450 kcal95 g459 g20 g39 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2102 g    5025 kcal186 g862 g95 g129 g
Ravintosisältö / annos105 g    251 kcal9 g43 g4,7 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    239 kcal8,9 g41 g4,5 g6,2 g
N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.