Banaani-mustikka-rahkakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325 g  33 rl5 dl1115 kcal33 g228 g3,9 g11 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Leivinjauhe 13 g 2,5 tl0,8 rl 22 kcal0,7 g4,7 g0 g0,1 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki200 g 40 tl13 rl2 dl112 kcal17 g10 g0,4 g0 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g400 g3,2 kpl   336 kcal4,4 g73 g1,6 g7,2 g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 143 g    1010 kcal0,5 g0 g114 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1415 g    3521 kcal76 g486 g137 g19 g
Ravintosisältö / annos59 g    147 kcal3,2 g20 g5,7 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    249 kcal5,4 g34 g10 g1,3 g
5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.