Perinteinen hernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Naudanliha keskiarvo 250 g    382 kcal48 g0 g21 g0 g
Sianliha keskiarvo 250 g    546 kcal46 g0 g41 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
3126 g    2472 kcal185 g248 g67 g56 g
Ravintosisältö / annos261 g    206 kcal15 g21 g5,6 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal5,9 g7,9 g2,1 g1,8 g
Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.