Sämpylät kaurapuurosta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5 g0,1 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 300 g 60 tl20 rl3 dl141 kcal5,5 g22 g2,8 g3,8 g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g400 g    1320 kcal48 g264 g10 g33 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
929 g    1638 kcal54 g286 g32 g37 g
Ravintosisältö / annos58 g    102 kcal3,3 g18 g2 g2,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    176 kcal5,8 g31 g3,5 g3,9 g
Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.