Kreikkalaiset lihapyörykät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)55 g1 kpl  0,6 dl15 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Oliiviöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Oregano, kuivattu 0.5 g 1/2 tl1/4 rl 1,5 kcal0,1 g0,1 g0,1 g0,2 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Kaurahiutale 40 g  6,7 rl1 dl150 kcal5,8 g23 g2,9 g4 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g15 g    17 kcal0,1 g3,5 g0 g0 g
Paprikajauhe 2 g 1 tl1/3 rl 6,4 kcal0,3 g0,4 g0,3 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
592 g    1067 kcal91 g31 g63 g6 g
Ravintosisältö / annos148 g    267 kcal23 g7,8 g16 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal15 g5,3 g11 g1 g
Lisäksi 1 rkl kuivattua minttua, 1 tl anisjauhetta, suolaa ja pippuria.

Sekoita jauheliha ja muut ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi ja seisota taikinaa kylmässä muutama tunti jotta maut tasaantuvat.

Muotoile käsin pieniä pyöryköitä ja paista ne öljyssä teflonpannulla.