Tonnikala-makaronigratiini
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Tonnikala öljyssä | 115 g | | | 12 rl | 2,1 dl | 218 kcal | 31 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Makaroni, tumma, Myllyn Paras | 250 g | | | | | 875 kcal | 34 g | 164 g | 7,2 g | 15 g |
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g | 250 g | | | | | 103 kcal | 3,5 g | 20 g | 0,8 g | 0 g |
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl | 15 g | | | | | 135 kcal | 0 g | 0 g | 15 g | 0 g |
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g | 150 g | | | | | 540 kcal | 42 g | 3 g | 41 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 780 g | | | | | 1871 kcal | 111 g | 187 g | 74 g | 15 g |
Ravintosisältö / annos | 195 g | | | | | 468 kcal | 28 g | 47 g | 18 g | 3,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 240 kcal | 14 g | 24 g | 9 g | 1,9 g |
4 dl (250 g) Pirkka makaronia
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (200 g) Pirkka tonnikalaa öljyssä
1 ps (200 g) Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
1/2 ps (à 200 g) Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk (390 g) Pirkka yrtti-tomaattimurskaa
2 tl Pirkka pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle
1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Vaihe 1
Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta makaronit ja tonnikala.
Vaihe 2
Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä.
Kaada joukkoon tomaattimurska.
Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Vaihe 3
Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään.
Kaada seos uunivuokaan.
Ripottele pinnalle juustoraaste.
Gratinoi 225 asteessa 10 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.