Tonnikala-makaronigratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Tonnikala öljyssä 115 g  12 rl2,1 dl218 kcal31 g0 g10 g0 g
Makaroni, tumma, Myllyn Paras250 g    875 kcal34 g164 g7,2 g15 g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g250 g    103 kcal3,5 g20 g0,8 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g150 g    540 kcal42 g3 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
780 g    1871 kcal111 g187 g74 g15 g
Ravintosisältö / annos195 g    468 kcal28 g47 g18 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    240 kcal14 g24 g9 g1,9 g
4 dl (250 g) Pirkka makaronia
1 kasvisliemikuutio
1 tlk (200 g) Pirkka tonnikalaa öljyssä
1 ps (200 g) Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
1/2 ps (à 200 g) Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tlk (390 g) Pirkka yrtti-tomaattimurskaa
2 tl Pirkka pizzamaustetta
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Pinnalle
1 ps (150 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Vaihe 1
Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta makaronit ja tonnikala.

Vaihe 2
Kuullota kasvissuikaleet, sipulit ja hienonnettu valkosipuli öljyssä.

Kaada joukkoon tomaattimurska.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 3
Sekoita kasvisseos, makaronit ja tonnikala keskenään.

Kaada seos uunivuokaan.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Gratinoi 225 asteessa 10 - 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.