Eevan kaalipapusoppa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1500 g1,3 kpl  38 dl417 kcal18 g61 g3 g32 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22 g    62 kcal2,1 g4 g4,2 g0,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Paprika punainen 120 g0,7 kpl   35 kcal1,1 g5,4 g0,5 g2,3 g
Valkoisia papuja tom.kast. Rainbow425 g    361 kcal20 g64 g2,1 g21 g
Tomaattimurska,yrtti (Pirkka)390 g    156 kcal6,6 g32 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2757 g    1115 kcal49 g184 g11 g63 g
Ravintosisältö / annos345 g    139 kcal6,1 g23 g1,4 g7,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    40 kcal1,8 g6,7 g0,4 g2,3 g
Suikaloi kaali isoon kattilaan, pilko joukkoon porkkanat ja paprika.

Kaada pataan noin 1,3 litraa vettä ja lisää kaksi kasvis- tai lihaliemikuutiota.

Anna kiehua hiljalleen reilu tunti - mitä pitempään, sen pehmeämpää! Lisää pataan pavut ja tomaattimurska, sekoita ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

Lisää suolaa maun mukaan, esim.

herbamarea ja muita mausteita (esim.

basilika ja provencen yrtit sopivat hyvin) Jos pidät valkosipulista, lisää muutama kynsi!