Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 800 g13 kpl   609 kcal15 g124 g1,6 g8 g
Punasipuli, kuorittu, 100g110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Porkkana 150 g2,3 kpl   49 kcal0,9 g8,3 g0,3 g3,8 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Lenkki, kevyt sininen HK500 g    850 kcal50 g50 g50 g0,5 g
Omena, ulkomainen, kuorittu 320 g2 kpl   143 kcal0,6 g30 g0,3 g5,8 g
Miniluumutomaatti, annos 250g250 g2 kpl   50 kcal1,5 g8,3 g0,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
2170 g    2084 kcal69 g226 g93 g20 g
Ravintosisältö / annos2170 g    2084 kcal69 g226 g93 g20 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal3,2 g10 g4,3 g0,9 g
8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)