Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Peruna, vanha, kuorittu | 800 g | 13 kpl | | | | 609 kcal | 15 g | 124 g | 1,6 g | 8 g |
Punasipuli, kuorittu, 100g | 110 g | 2 kpl | | | 1,2 dl | 30 kcal | 1,4 g | 5,3 g | 0,2 g | 1,9 g |
Porkkana | 150 g | 2,3 kpl | | | | 49 kcal | 0,9 g | 8,3 g | 0,3 g | 3,8 g |
Rypsiöljy kylmäpuristettu | 40 g | | 8 tl | 2,9 rl | 0,4 dl | 354 kcal | 0 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Lenkki, kevyt sininen HK | 500 g | | | | | 850 kcal | 50 g | 50 g | 50 g | 0,5 g |
Omena, ulkomainen, kuorittu | 320 g | 2 kpl | | | | 143 kcal | 0,6 g | 30 g | 0,3 g | 5,8 g |
Miniluumutomaatti, annos 250g | 250 g | 2 kpl | | | | 50 kcal | 1,5 g | 8,3 g | 0,8 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 2170 g | | | | | 2084 kcal | 69 g | 226 g | 93 g | 20 g |
Ravintosisältö / annos | 2170 g | | | | | 2084 kcal | 69 g | 226 g | 93 g | 20 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 96 kcal | 3,2 g | 10 g | 4,3 g | 0,9 g |
8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja
Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)
Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.
Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.
Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.
Lisää öljy ja mausteet.
Sekoita.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.
Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.
Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.
Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.
Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.
Tarjoa kastike erikseen.
(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)