Sipulikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)708 g13 kpl  7,9 dl191 kcal9 g34 g1,4 g12 g
Valkosipuli, tuore, silputtu12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy 12 g 2,4 tl0,9 rl0,1 dl106 kcal0 g0 g12 g0 g
Sokeri 5 g1,7 kpl1,3 tl0,4 rl0,1 dl20 kcal0 g5 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 22 g  2,2 rl0,3 dl76 kcal2,2 g15 g0,3 g0,8 g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g24 g    52 kcal3,3 g5,2 g2 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1600 g 320 tl107 rl16 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2383 g    457 kcal16 g62 g16 g13 g
Ravintosisältö / annos238 g    46 kcal1,6 g6,2 g1,6 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    19 kcal0,7 g2,6 g0,7 g0,5 g
Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.