Perinteinen hernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000 g 600 tl200 rl30 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Sipuli (kuorittu)220 g4 kpl  2,4 dl59 kcal2,9 g11 g0,4 g3,7 g
Porkkana, keskikokoinen 65g180 g2,8 kpl   50 kcal1,1 g11 g0,4 g4,5 g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g470 g    442 kcal83 g0,5 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
4370 g    2063 kcal177 g264 g18 g62 g
Ravintosisältö / annos364 g    172 kcal15 g22 g1,5 g5,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal4 g6 g0,4 g1,4 g
Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.