Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Hapankorppu (Oululainen) | 70 g | | | | | 259 kcal | 8,4 g | 42 g | 2 g | 16 g |
Maito, Kevyt | 100 g | | 20 tl | 6,7 rl | 1 dl | 46 kcal | 3,2 g | 4,8 g | 1,5 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Jauheliha nauta-sika 20% 400g | 400 g | | | | | 1000 kcal | 70 g | 0 g | 80 g | 0 g |
Kananmuna kuoreton | 55 g | 1 kpl | | | | 79 kcal | 6,9 g | 0,2 g | 5,6 g | 0 g |
Omena, ulkomainen, kuorittu | 200 g | 1,3 kpl | | | | 89 kcal | 0,4 g | 19 g | 0,2 g | 3,6 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 925 g | | | | | 1500 kcal | 90 g | 71 g | 90 g | 21 g |
Ravintosisältö / annos | 231 g | | | | | 375 kcal | 23 g | 18 g | 22 g | 5,3 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 162 kcal | 10 g | 7,6 g | 10 g | 2,3 g |
5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Täyte:
1 (200 g) omena
Pinnalle:
5 (n. 35 g) hapankorppua
Vaihe 1
Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.
Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.
Vaihe 2
Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.
Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.
Vaihe 3
Hienonna sipuli.
Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.
Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.
Vaihe 4
Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.
Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.
Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.
Nosta päälle omenaviipaleet.
Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.
Painele pihveiksi.
Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.
Vaihe 5
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.