Ruiskaurapuuro (1dl ruis, 4dl kaura)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruishiutale 30 g  6 rl1 dl89 kcal2,6 g16 g0,8 g4,2 g
Kaurahiutale 120 g  20 rl3 dl449 kcal17 g68 g8,8 g12 g
Vesi, vesijohtovesi 1250 g 250 tl83 rl13 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g3.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
1404 g    538 kcal20 g84 g10 g16 g
Ravintosisältö / annos702 g    269 kcal10 g42 g4,8 g8,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    38 kcal1,4 g6 g0,7 g1,2 g
Keitä vesi keittimessä
keitä kattilan pohjallinen vettä

Kun vesi kiehuu keittimessä, niin lisää suola kattilaan ja kaada vesi päälle.

Lisää kaura- ja ruishiutaleet veteen ja laske lieden lämpö esim.

asteikolla nollasta kuuteen kolmeen.

Anna puuron kiehua viitisen minuuttia ilman kantta.

Laita liesi pois päältä, laita kattilaan kansi ja anna hautua vähintään 10 min.