Korvapuustit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt (Valio) 200ml500 g    230 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu60 g1 kpl   76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Hieno sokeri200 g    814 kcal0 g200 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15 g    47 kcal1,7 g9 g1,1 g4,2 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1400 g    4900 kcal168 g994 g29 g42 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen150 g    1080 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Oivariini, 80 normaalisuolainen100 g    720 kcal1 g1 g80 g0 g
Hieno sokeri100 g    407 kcal0 g100 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g100 g    364 kcal3,5 g80 g3,5 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu70 g1,2 kpl   88 kcal7,7 g0,2 g6,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
35 annosta
2750 g    8763 kcal213 g1410 g253 g50 g
Ravintosisältö / annos79 g    252 kcal6,1 g40 g7,3 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    319 kcal7,7 g51 g9 g1,8 g
5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
50 g hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa a 11 g)
13-15 dl erikoisvehnäjauhoja
150-200 g margariinia (tai 1,5-2 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta)

täyte:
n. 100 g margariinia (tai 3/4 dl juoksevaa)
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun: munaa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää hiiva ja osa jauhoista.

Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini.

Anna kohota liinan alla lämpimässä 40 min.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.

Jaa taikina kahteen osaan.

Kaulin taikinapalat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 x 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista.

Levitä päälle kanelia.

Kääri levy rullaksi.

Jätä saumakohta alle.

Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinoittain paloja (4-5 cm leveämmältä puolelta ja n. 2 cm kapeammalta).

Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin.

Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 min. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.