Thai-katkarapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g28 g    17 kcal0,7 g1,4 g2 g0,2 g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g21 g    38 kcal0,5 g8,8 g0 g0 g
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Paprika keltainen 229 g1,4 kpl   69 kcal2,2 g12 g0,5 g4,6 g
Sitruuna kuorittu 30 g0,8 kpl   12 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0,8 g
Inkivääri, tuore, silputtu4 g    3,2 kcal0,1 g0,7 g0 g0,1 g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)50 g    180 kcal4 g43 g0 g0 g
Katkarapu 180 g90 kpl  3,6 dl123 kcal26 g0 g2 g0 g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g200 g    380 kcal6 g6 g36 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1042 g    876 kcal41 g79 g42 g7,8 g
Ravintosisältö / annos261 g    220 kcal10 g20 g11 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal4 g7,6 g4 g0,7 g
5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).