Pirjon gazpacho

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kurkku, tuore600 g1,5 kpl  13 dl60 kcal3,6 g10 g0,6 g4,2 g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g500 g    125 kcal6,5 g21 g1 g0 g
Hunajameloni kuorittu 300 g1/3 kpl   110 kcal1,9 g23 g0,3 g2,4 g
Cantaloupe meloni300 g    60 kcal1,8 g12 g0,3 g2,7 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Viinietikka balsami45 g    16 kcal0 g0,5 g0 g0 g
Neitsytoliiviöljy, Pirkka ekstra, 1 rkl40 g    352 kcal0 g0 g40 g0 g
Paprika punainen 60 g0,4 kpl   18 kcal0,6 g2,7 g0,2 g1,1 g
Paprika keltainen 50 g0,3 kpl   15 kcal0,5 g2,6 g0,1 g1 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2503 g    787 kcal17 g76 g43 g14 g
Ravintosisältö / annos313 g    98 kcal2,2 g10 g5,3 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    31 kcal0,7 g3 g1,7 g0,5 g
Kuori ja paloittele kasvikset korkeareunaiseen astiaan tai kannuun, soseuta karkeaksi soseeksi sauvasekoittimella.

Lisää paseerattua tomaattia ja vettä siten, että soseuttaminen helpottuu.

Lopuksi mausta oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla, suolalla ja puristetuilla valkosipulin kynsilllä.

Jäähdytä jääkaapissa.

Tarjoa sellaisenaan tai paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.