Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 330 g6 kpl   471 kcal41 g1 g34 g0 g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g150 g    585 kcal0,3 g146 g0 g0 g
Maizena maissitärkkelys60 g    210 kcal0,5 g52 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 40 g 13 tl6,7 rl1 dl148 kcal7,4 g4,4 g8,7 g12 g
Vehnäjauho puolikarkea 60 g  6 rl0,9 dl206 kcal6,1 g42 g0,7 g2,1 g
Vadelma 600 g  60 rl12 dl247 kcal6 g25 g4,8 g22 g
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g540 g    675 kcal28 g91 g22 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki750 g 150 tl50 rl7,5 dl420 kcal64 g38 g1,5 g0 g
Vispikerma Flora 20%500 g    1100 kcal15 g25 g100 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
3030 g    4061 kcal168 g423 g172 g37 g
Ravintosisältö / annos3030 g    4061 kcal168 g423 g172 g37 g
Ravintosisältö / 100g100 g    134 kcal5,5 g14 g5,7 g1,2 g
Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja

1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.

Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)

Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.

Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.

Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.

Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)