Kevyt suklaa-vadelmatäytekakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmuna kuoreton | 330 g | 6 kpl | | | | 471 kcal | 41 g | 1 g | 34 g | 0 g |
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g | 150 g | | | | | 585 kcal | 0,3 g | 146 g | 0 g | 0 g |
Maizena maissitärkkelys | 60 g | | | | | 210 kcal | 0,5 g | 52 g | 0 g | 0 g |
Kaakaojauhe, sokeroimaton | 40 g | | 13 tl | 6,7 rl | 1 dl | 148 kcal | 7,4 g | 4,4 g | 8,7 g | 12 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 60 g | | | 6 rl | 0,9 dl | 206 kcal | 6,1 g | 42 g | 0,7 g | 2,1 g |
Vadelma | 600 g | | | 60 rl | 12 dl | 247 kcal | 6 g | 25 g | 4,8 g | 22 g |
Danio, vaniljarahka (Danone), annos 100g | 540 g | | | | | 675 kcal | 28 g | 91 g | 22 g | 0 g |
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki | 750 g | | 150 tl | 50 rl | 7,5 dl | 420 kcal | 64 g | 38 g | 1,5 g | 0 g |
Vispikerma Flora 20% | 500 g | | | | | 1100 kcal | 15 g | 25 g | 100 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 3030 g | | | | | 4061 kcal | 168 g | 423 g | 172 g | 37 g |
Ravintosisältö / annos | 3030 g | | | | | 4061 kcal | 168 g | 423 g | 172 g | 37 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 134 kcal | 5,5 g | 14 g | 5,7 g | 1,2 g |
Pohja:
6 munaa
150g fariinisokeria
60g maissijauhoja
40g kaakaojauhetta
60g vehnäjauhoja
1. erottele keltuaiset ja valkuaiset ja siivilöi erilliseen kulhoon jauhot ja kaakaojauhe
2. vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3. lisää sokeri valkuaisiin vatkaten kunnes syntyy kuohkea marenkiseos
4. lisää keltuaiset
5. lisää jauhoseos
6. levitä kolmeksi kakkuvuoan kokoiseksi ympyräksi kolmelle leivinpaperiarkille
6. paista pohjat yksi kerrallaan 200 asteessa noin 6-8min; kumoa sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään ja irrota paiston aikana alla ollut leivinpaperiarkki vetämällä.
Täyte:
3 pss pakastevadelmia puoliksi sulaneina
3 prk Danone vaniljarahkaa (á 180 g)
2 prk maitorahkaa
(3 rkl vaniljasokeria)
Voit sekoittaa kaikki aineet keskenään, tai levittää ensin rahkaseoksen kostutetulle kakkupohjalle ja sitten vadelmat päälle.
Kostutukseen käy esimerkiksi vadelmamehu.
Kostutukseen kannattaa varata runsaasti nestettä, sillä itse kakkupohja on vähärasvaisuudessaan melko kuiva.
Päällystykseen ja pursotukseen:
2 prk Flora vispi 20%
1 prk maitorahkaa
4 rkl makeutusjauhetta (tai sokeria)