Maailman paras suklaamuffinssiohje

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer100 g    515 kcal3,9 g56 g30 g5,3 g
Voi 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl725 kcal1,2 g0,4 g81 g0 g
Sokeri 80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 70 g  7 rl1,1 dl240 kcal7,1 g49 g0,8 g2,5 g
Leivinjauhe 2.5 g 1/2 tl0,2 rl 4,4 kcal0,1 g0,9 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 6 g 2 tl1 rl0,2 dl22 kcal1,1 g0,7 g1,3 g1,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
469 g    1989 kcal27 g187 g125 g10 g
Ravintosisältö / annos469 g    1991 kcal27 g187 g125 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    425 kcal5,8 g40 g27 g2 g
Suklaamuffinssit

100g tummaa suklaata
100g voita
80g sokeria
2 kananmunaa
70g vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
(suklaapaloja)

1. Vaahdota voi ja sokeri
2. Sulata suklaa ja valuta se ohuena nauhana samalla sekoittaen vaahtoon
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen
4. Lisää munat yksitellen
5. Kaada taikina muffinssipellin syvennyksiin
6. Työnnä sisälle syvennyksiin taikinan sekaan halutessasi suklaapaloja
7. Paista 200 asteessa 8-10min, varo palamista

Kannattaa tarjota kuumana jätskin kera heti suoraan uunista, "ettei lumous haihdu" eli muffinssit eivät kerkeä tiivistyä.