Olgan kirjolohikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Peruna, vanha, kuorittu 1130 g19 kpl   860 kcal21 g175 g2,3 g11 g
Voi, normaalisuolainen (Valio)30 g    216 kcal0,2 g0,2 g24 g0 g
Kirjolohisuikale naturel (Apetit), annos 300g300 g    570 kcal45 g0 g45 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g60 g    168 kcal11 g0 g13 g0 g
Suola, annos 3g6.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tilli mauste5 g    0,9 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2642 g    1845 kcal79 g181 g85 g13 g
Ravintosisältö / annos264 g    184 kcal7,9 g18 g8,5 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal3 g6,8 g3,2 g0,5 g
Hauduta paloitetut perunat ja sipuli kattilassa voissa.

Lisää suola ja jatka hauduttamista vielä muutamaa minuuttia.

Lisää kiehuva vesi ja pari palaa kalaa, sekä maustepippuri ja laakerinlehti.

Keitä kunnes peruna on valmis.

Laita juusto keittoon sulaamaan ja lisää loput kalaa.

Keitä vielä kymmenisen minuuttia.

Tarkista maku ja lisää tilli.