Savulohilaatikko
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Peruna, keskikokoinen 60g | 700 g | 10 kpl | | | | 420 kcal | 11 g | 91 g | 0,7 g | 6,3 g |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl | 10 g | | | | | 90 kcal | 0 g | 0 g | 10 g | 0 g |
Kirjolohifilee | 300 g | 0,6 kpl | | | | 496 kcal | 50 g | 0 g | 33 g | 0 g |
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen | 500 g | | 100 tl | 33 rl | 5 dl | 165 kcal | 17 g | 25 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna, keitetty | 160 g | 2,9 kpl | | | | 228 kcal | 20 g | 0,5 g | 16 g | 0 g |
Tilli, tuore | 3 g | | | 1 rl | | 0,9 kcal | 0,1 g | 0 g | 0 g | 0,1 g |
Valkopippuri | 0.5 g | | 1/4 tl | 0,1 rl | | 1,4 kcal | 0,1 g | 0,2 g | 0 g | 0,1 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1774 g | | | | | 1429 kcal | 99 g | 121 g | 60 g | 8,2 g |
Ravintosisältö / annos | 443 g | | | | | 357 kcal | 25 g | 30 g | 15 g | 2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 81 kcal | 5,6 g | 6,8 g | 3,4 g | 0,5 g |
HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.
Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.
Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.
Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.
Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.
Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.
Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.
Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.
Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.
Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.
Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.
Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.