Savulohilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g700 g10 kpl   420 kcal11 g91 g0,7 g6,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Kirjolohifilee 300 g0,6 kpl   496 kcal50 g0 g33 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kananmuna, keitetty 160 g2,9 kpl   228 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Tilli, tuore 3 g  1 rl 0,9 kcal0,1 g0 g0 g0,1 g
Valkopippuri 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1774 g    1429 kcal99 g121 g60 g8,2 g
Ravintosisältö / annos443 g    357 kcal25 g30 g15 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    81 kcal5,6 g6,8 g3,4 g0,5 g
HUOM: KALAN TULEE OLLA VALMIIKSI SAVUSTETTUA! Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pane uunivuokaan ohueksi viipaloidut perunat, ohutkuoriset kesäperunat hyvin pestyinä kuorineen ja talviperunat ohuesti kuorittuina.

Kuumenna öljy keskilämmöllä paistinpannussa ja lisää sipuliviipaleet.

Kypsennä niitä sekoittaen viisi minuuttia tai kunnes sipulit pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

Lisää pannuun 1/2 dl vettä ja kiehauta.

Kaada sipuliviipaleet nesteineen uunivuokaan perunoiden päälle ja sekoita.

Lisää vuokaan kalakuutiot ja tillisilppu.

Sekoita ja paina seos kämmenellä pinnalta tasaiseksi.

Vatkaa maito ja kananmunat sekaisin.

Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

Kaada liemi peruna-kala-seoksen päälle ja paina kämmenellä tasaiseksi niin, että palat peittyvät melkein kokonaan.

Lisää hiukan vettä, jos tarpeen.

Kypsennä laatikkoa uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai kunnes sen pinta on hiukan ruskea ja neste hyytynyt.