Nevskin Blinit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos240 g    816 kcal6 g194 g1,2 g0 g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g200 g    576 kcal13 g121 g3,4 g12 g
Kananmuna kuoreton 165 g3 kpl   235 kcal21 g0,5 g17 g0 g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g165 g    71 kcal0,7 g6,8 g0 g0 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 700 g 140 tl47 rl7 dl237 kcal21 g34 g0,7 g0 g
Rypsiöljy rainbow50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
50 annosta
1520 g    2385 kcal62 g357 g72 g12 g
Ravintosisältö / annos30 g    47 kcal1,2 g7 g1,4 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    157 kcal4,1 g23 g4,8 g0,8 g
1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen