Rahkakääretorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2 g    5,8 kcal0 g1,1 g0 g0,8 g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g10 g    38 kcal2 g1,1 g2,1 g2,8 g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g50 g    30 kcal5 g2,2 g0,2 g0 g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g200 g    120 kcal20 g8,6 g0,6 g0 g
Tumma kaakaojauho (Van houten), annos 10g10 g    38 kcal2 g1,1 g2,1 g2,8 g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe2 g    5,8 kcal0 g1,1 g0 g0,8 g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale20 g    12 kcal2 g1 g0,1 g15 g
Leivinjauhe 2 g 0,4 tl0,1 rl 3,5 kcal0,1 g0,8 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
406 g    410 kcal45 g17 g16 g22 g
Ravintosisältö / annos68 g    69 kcal7,5 g2,9 g2,7 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    101 kcal11 g4,3 g4 g5,4 g
Kuumenna uuni 150 asteeseen.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

Lisää hyppysellinen leivinjauhetta valkuaisten sekaan ja vatkaa kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Sekoita keltuaiset, 50g rahkaa, hiutaleet, makeutusaine ja kaakao.

Sekoita pohjan ainekset yhteen.

Kaada taikinaseos leivinpaperille uunipellille ja levitä tasaiseksi.

Reseptin annoksesta ei tule ison pellin kokoista pohjaa, joten älä levitä taikinaa liian ohueksi (n. 1 cm paksuus hyvä).

Huom.

Sirottelin hivenen korppujauhoja leivinpaperille ennen taikinan kaatamista, mutta en tiedä kuinka paljon se vaikutti siihen, ettei taikina jäänyt paiston jälkeen leivinpaperiin kiinni.

Paista uunissa kunnes pohja on jämäkkä eikä tahmainen.

Sekoita sillä aikaa 200g rahkaa, kaakaojauhe ja makeutusjauhe esim.

sähkövatkaimella.

Joidenkien mielestä rahkasta voi jäädä täytteeseen aavistuksen hapan maku, mutta tätä voi peittää maustamalla seosta lisää tai kokeilemalla eri rahkoja.

Kumoa jäähtynyt pohja ylösalaisin, levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.

Leikkaa päädyt veitsellä tasaisen siisteiksi.