Kiinalainen kasviswokki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Parsakaali brokkoli 150 g0,4 kpl   53 kcal6,9 g2,9 g0,5 g3,8 g
Porkkana 130 g2 kpl   43 kcal0,8 g7,2 g0,3 g3,3 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipuli, tuore, silputtu4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Bambunverso 100 g   1,3 dl13 kcal1,5 g0,7 g0,2 g1,4 g
Inkivääri, tuore, silputtu5 g    4 kcal0,1 g0,9 g0 g0,1 g
Soijakastike 18 g 3 tl1 rl0,2 dl11 kcal0,9 g1,7 g0 g0 g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
512 g    200 kcal12 g19 g6,2 g10 g
Ravintosisältö / annos256 g    100 kcal5,9 g9 g3,1 g5,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    39 kcal2,3 g3,7 g1,2 g2 g
1/2 parsakaalia (150 g)
2 porkkanaa ( 130 g)
2 sipulia (100 g)
2 valosipulin kynttä ( 2 g)
2rkl soijaa
1 rkl perunjauhoja suurustamiseen
bambunversoja (100 g)
inkivääriä maun mukaan
sesamöljyä maun mukaan

Pilko parsakaali, porkkana, sipuli, valkosipuli ja inkivääri.

Valuta bambunversoista neste pois.

Laita liraus öljyä kuumalle pannulle ja heitä sipulit ( myös valkosipuli), parsakaali, porkkana ja inkivääri kuumalle pannulle ja pyörittele niitä hetki.

Sitten lisää soijaa maun mukaan ( muttei liikaa), sesamöljyä ja chiliä jos tykkää, n. 1-2 dl vettä sitten bambunversot ja pieneen vesimäärään sekoitetut perunajauhot.

Pyöräytä lastalla pari kertaa, lisää vielä muutama tippa sesamöljyä ja ruoka on valmis!
Kasvisten on tarkoitus olla "al dente", eikä ihan lilluja ja siinä onnistuu helposti, kun ei vaan pyörittele niitä liian kauan pannulla nesteen kanssa.

Halutessaan wokkiin voi lisätä kalaa, kanaa, katkarapuja tms. Välillä laitan kiinalaisia sieniä, pähkinöitä, saatan heittää sekaan riisinuudeleitä tms. Maistuu kiinalaiselta ja on todella nopea ruoka.

Valmistelut n. 5 min ja kypsentäminen n. 7 minuuttia.

Perus arkiruokaa ja täynnä kasviksia, lasten lempparia.