Myslileipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 400 g 80 tl27 rl 107 kcal13 g12 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Suola, annos 3g7.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kilomysli (Pirkka)150 g    495 kcal12 g104 g3 g12 g
Vehnäjauho puolikarkea 455 g  46 rl7 dl1561 kcal46 g319 g5,5 g16 g
Ruislese 17 g  5,7 rl1 dl48 kcal2,6 g4,4 g0,7 g6,6 g
Oliiviöljy 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl248 kcal0 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1109 g    2618 kcal79 g473 g38 g35 g
Ravintosisältö / annos1109 g    2619 kcal79 g473 g38 g35 g
Ravintosisältö / 100g100 g    236 kcal7,1 g43 g3,4 g3,1 g
Myslileipä

4 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
2 rkl siirappia
2,5 dl mysliä
n. 8 dl jauhoja (minä käytin 3 dl graham- ja loput vehnäjauhoja)
2 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpäiseen maitoon ja lisää suola, sokeri ja mysli.

Sekoita joukkoon mysli, jauhot ja öljy.

Vaivaa taikinasta tasainen ja anna nousta noin puoli tuntia.

Voitele ja jauhota leipävuoka ja kaada taikina siihen.

Taikinasta saattaa jäädä hieman yli. Minulla taikinasta tuli vuokaleivän lisäksi kaksi sämpylää.

Kohota taikinaa vuoassa vielä puolisen tuntia.

Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia (ota sämpylät pois noin vartin jälkeen).