Kuppikakku kaakaokuorruteella

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 100 g 20 tl7,1 rl1,1 dl533 kcal0,3 g0,4 g60 g0 g
Maito, Kevyt200 g 40 tl13 rl2 dl92 kcal6,4 g10 g3 g0 g
Kanamuna, paistettu (pirkka)100 g    220 kcal13 g0,5 g19 g0 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Voi 30 g 6 tl2,1 rl0,3 dl218 kcal0,4 g0,1 g24 g0 g
Tomusokeri 1dl=60g150 g    600 kcal0 g150 g0 g0 g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 20 g 6,7 tl3,3 rl1/2 dl74 kcal3,7 g2,2 g4,3 g6,1 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
23 annosta
998 g    3163 kcal51 g476 g113 g15 g
Ravintosisältö / annos43 g    136 kcal2,2 g21 g4,9 g0,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    317 kcal5,1 g48 g11 g1,5 g
'lisää ripaus suolaa

1. kuumenna uuni 175 asteeseen isot muffinit, 185 minimuffinit.

2. sulata voi ja lisää siihen maitoa ja raastettu sitruunankuori.

3. vaahdota munat , sokeri ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita vaahtoon haalea neste.

5. sekoita vehnäjauhot, leivinjauho ja suola keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen.

(lisää omenaseos)

6. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.

7. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa n. 20 min isot muffinit, pienet 12-15 min