Kikhernekorma inkiväärin ja chilin kera

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kahviherne (kikherne), kuivattuna, annos 100g250 g    985 kcal51 g154 g17 g30 g
Sipuli 110 g2 kpl  1,2 dl33 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Valkosipuli 11 g2,6 kpl   11 kcal0,8 g1,7 g0,1 g0,2 g
Chili paprika punainen90 g    36 kcal1,8 g8,1 g0 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu5 g    4 kcal0,1 g0,9 g0 g0,1 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g40 g    240 kcal10 g2,6 g22 g0 g
Ghee (kirkastettu voi, tl = 5g) (Itsetehty (suolaton voi)), annos 5g20 g    180 kcal0 g0 g20 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3 g    4 kcal0,1 g0,8 g0,1 g0,4 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5 g    9 kcal0,1 g2 g0,1 g0 g
Juustokumina jeera (), annos 6g7.5 g    27 kcal1,3 g3,3 g1,7 g0,8 g
Korianteri, annos 10g7.5 g    1,5 kcal0,2 g0,3 g0 g0,2 g
Kookosmaito 400 g 80 tl27 rl4 dl833 kcal8,1 g11 g85 g2 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 6 g2 kpl1,5 tl1/2 rl0,1 dl24 kcal0 g6 g0 g0 g
Garam Masala Spice Mix, Santa Maria, 44g7.5 g    23 kcal0,6 g4,4 g0,4 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
961 g    2412 kcal75 g201 g147 g36 g
Ravintosisältö / annos240 g    602 kcal19 g50 g37 g8,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    251 kcal7,8 g21 g15 g3,7 g
Ainekset:
- 250g (n. 3 dl) kuivattua kikherneitä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 punaista chilipalkoa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 40g (n. 1 dl) mantelijauhetta
- 2 rkl kirkastettua voita (ghiitä) tai voisulaa
- 1/4 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
- 1 1/2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 1/2 tl jauhettua korianteria
- 1 tlk (400ml) kookosmaitoa
- suolaa
- sokeria
- 1 1/2 tl garam masala- mausteseosta

1. Liota kikherneitä vedessä yön yli. Huuhtele ja valuta siivilässä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

Halkaise chilipalot pituussuunnassa, poista siemenet, pese ja hienonna.

Sekoita keskenään hienonnettu sipuli ja chili sekä inkivääri ja mantelijauhe.

2. Kuumenna voi kattilassa.

Lisää kardemumma, kaneli, juustokumina ja korianteri sekä sipuli-manteliseos ja paista 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Lisää kookosmaito ja kikherneet.

Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunti, kunnes kikherneet ovat pehmenneet.

3. Mausta suolalla, sokerilla ja garam masalalla.

Jatka vielä keittämistä 2 minuuttia.

Koristele halutessasi kevätsipulirenkailla ja tarjoa basmatiriisin kanssa.