Naudanlihapata, ei perunaa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan sisäpaistipihvi, lidl500 g    625 kcal95 g5 g25 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g325 g5 kpl   91 kcal2 g19 g0,7 g8,1 g
Lanttu 300 g    87 kcal3 g14 g0,9 g5,4 g
Herkkusieni 150 g10 kpl  5 dl24 kcal3,2 g0,5 g0,5 g2,3 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Lihaliemikuutio Maggi5.6 g    16 kcal0,5 g0,4 g1,3 g0 g
Punaviini 100 g 20 tl6,7 rl1 dl71 kcal0,3 g0,2 g0 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Öljy14 g    122 kcal0 g0 g14 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2504 g    1064 kcal105 g45 g42 g18 g
Ravintosisältö / annos501 g    213 kcal21 g8,9 g8,4 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    42 kcal4,2 g1,8 g1,7 g0,7 g
Laita uuni lämpiämään 225 C:een.

Viipaloi porkkana, kuutioi lanttu, puolita herkkusienet ja lohko sipulit.

Halutessasi voit lisätä myös 2-3 kynttä valkosipulia pieninä paloina.

Pilko lihat isohkoiksi paloiksi ja ruskista ne pintapuolisesti pienessä määrässä öljyä.

Valmista lihaliemi, n. litra vettä ja 2 lihaliemikuutiota.

Kasaa pilkotut kasvikset ja liha uunivuokaan, kaada päälle lihalientä niin että peittyvät juuri ja juuri.

Lisää vielä punaviini ja laita uuniin ilman kantta n. tunniksi.

Alenna lämpöä 150 C ja anna hautua vielä 2 tuntia.