Juuressose

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 250 g    72 kcal2,5 g12 g0,8 g4,5 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Peruna, vanha, kuorittu 400 g6,7 kpl   305 kcal7,5 g62 g0,8 g4 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, Kevyt100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3,2 g4,8 g1,5 g0 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Sokeri 2 g2/3 kpl1/2 tl0,2 rl 8,1 kcal0 g2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1471 g    598 kcal15 g92 g15 g14 g
Ravintosisältö / annos368 g    150 kcal3,7 g23 g3,7 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    41 kcal1 g6,2 g1 g0,9 g
1. Kuori ja paloittele juurekset.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola.

Keitä lanttu- ja porkkanapaloja n. 5 minuuttia.

Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä juurekset aivan kypsiksi, ettei soseeseen jää paakkuja.

Jätä keitinliemi juuresten joukkoon.

Soseuta juurekset.

Lisää maito, rasva ja sokeri.

Kuumenna sose vielä ja tarjoa puolukkaisten jauhelihapihvien kanssa.

Pirkkaresepti: Siirry sivulle!