Kipparin kaalipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Oivariini, juokseva, rasvaseos10 g    72 kcal0,1 g0,1 g8 g0 g
Valkokaali keräkaali 1000 g0,8 kpl  25 dl278 kcal12 g41 g2 g21 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi10 g    28 kcal0,9 g0,7 g2,3 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Paprika punainen 170 g1 kpl   50 kcal1,6 g7,7 g0,7 g3,2 g
Maustettu ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g250 g    300 kcal5,8 g12 g25 g0 g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2070 g    1320 kcal97 g69 g66 g28 g
Ravintosisältö / annos345 g    220 kcal16 g11 g11 g4,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    64 kcal4,7 g3,3 g3,2 g1,3 g
Valmistusaineet

400 g porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
1 - 2 (200 g) sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g) porkkanaa
n. 1 kg varhaiskaalia
1 liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl vettä
1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kippari® tai Kolme juustoa
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa
Valmistusohje

Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa.

Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat.

Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma.

Hauduta kannen alla kunnes kypsää.

Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa.

Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.