Baileys-juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bastogne, candy sugar&cinnamon keksi (Lu), annos 12g180 g    873 kcal8,6 g130 g36 g3,6 g
Sunnuntai laktoositon leivontamargariini (Raisio)125 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Tomusokeri dansukker (Dan sukker), annos 60g150 g    600 kcal0 g150 g0 g0 g
Mascarpone-juusto (Granarolo), annos 250g500 g    2195 kcal19 g13 g230 g0 g
Liivatelehti, gelatiini80 g    279 kcal69 g0 g0,1 g0 g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g105 g    44 kcal10 g0,4 g0,1 g0 g
Baileys, Irish Cream, Original100 g    350 kcal3,2 g20 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1440 g    5921 kcal113 g319 g452 g3,6 g
Ravintosisältö / annos1440 g    5921 kcal113 g319 g452 g3,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    411 kcal7,9 g22 g31 g0,3 g
POHJA:
180 g keksejä
125 g margariinia

TÄYTE
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

OHJE:
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja sivele reunoille ruokaöljyä.

Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska.

Painele seos vuoan pohjalle

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma.

Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri.

Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet.

Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon.

Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla.

Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat.

Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele sokerimassa- ja/tai marsipaanikoristein hetki ennen tarjoilua.