Amerikkalaiset pannukakut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 228 g  23 rl3,5 dl781 kcal23 g159 g2,7 g8 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g2.5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 300 g 60 tl20 rl 80 kcal10 g9 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 120 g2 kpl   151 kcal13 g0,3 g11 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl45 g    405 kcal0 g0 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
709 g    1450 kcal47 g177 g59 g8,1 g
Ravintosisältö / annos35 g    72 kcal2,3 g8,7 g2,9 g0,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    204 kcal6,6 g25 g8,3 g1,1 g
Yhdistä kuivat aineet kulhossa keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa maito, kananmunat ja öljy.

Kaada seos jauhojen joukkoon.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Paista ohukaispannulla melko paksuja pannukakkuja.

Paista miedolla lämmöllä, jotta ne ehtivät kypsyä myös sisältä.

Kun pinta alkaa hyytyä, käännä pannukakut ja anna paistua vielä hetki.

Tarjoile pannukakut vaahterasiirapin tai vaalean siirapin kanssa jälkiruokana.

Voit myös halutessasi lisätä taikinaan 2 dl mustikoita, viipaloitua banaania tai omenaa.