Mokkavaahto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)100 g    126 kcal11 g0,3 g9 g0 g
Suklaa tumma 100 g0,6 kpl   517 kcal3,9 g53 g31 g5,3 g
Kahvijuoma, keskiarvo 30 g0,2 kpl6 tl2 rl0,3 dl1 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl100 g    340 kcal2 g3 g35 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
330 g    984 kcal17 g57 g75 g5,3 g
Ravintosisältö / annos83 g    247 kcal4,3 g14 g19 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    298 kcal5,2 g17 g23 g1,6 g
1. Erottele keltuainen ja valkuainen.

2. Paloittele ja sulata suklaa.

3. Lisää suklaaseen kahvi ja keltuainen koko ajan sekoittaen.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kerma toisessa kulhossa vaahdoksi.

Yhdistä valkuais- ja kermavaahdot varovasti käännellen.

Kääntele lopuksi sekaan jäähtynyt suklaaseos.

5. Jaa seos annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin väh. ½ tunniksi.

Tämä herkku on niin makeaa ja täyteläistä, että sitä riittää pienikin annos!