Feta-pinaatti-lihamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 600 g    1329 kcal105 g0 g102 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Fibrex sokerijuurikaskuitu hiutale15 g    9 kcal1,5 g0,8 g0 g11 g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 100 g   1,7 dl299 kcal18 g1,2 g25 g0 g
Pinaatti 250 g125 kpl  5 dl33 kcal4,1 g1 g0,8 g3,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1135 g    1843 kcal143 g6,2 g139 g15 g
Ravintosisältö / annos284 g    461 kcal36 g1,6 g35 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    162 kcal13 g0,5 g12 g1,3 g
600 g sika-nauta jauhelihaa
2 kananmunaa
1 sipuli
1/2 dl Fiber Husk
pippuria
100 g fetajuustoa
250 g tuoretta pinaattia

Riko kananmunat kulhoon ja turvota niitä Fiber Husk rouheen joukossa muutama minuutti.

Leikkaa sipuli pieneksi hakkeeksi ja lisää kulhoon.

Kuutioi feta ja lisää myös se. Mausta pippurilla ja sekoita jauheliha huolellisesti mukaan.

Kuullota pinaatinlehdet ja levitä jauhelihamassa leivinpaperille parin sentin paksuiseksi levyksi.

Lusikoi pinaatti lihan päälle ja taita mureke pötköksi.

Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

Reseptin lähde: www. heimekarpataan.

fi