Vhh mangojuustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi (perinteinen meijerivoi)50 g    360 kcal0,1 g0,1 g40 g0 g
Finest dark chocolate 74% (Bellarom), annos 100g25 g    140 kcal2,4 g8 g10 g0 g
Hasselpähkinärouhe (Meira), annos 10g100 g    610 kcal14 g3 g60 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2 g    7,3 kcal0,1 g1,6 g0,1 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Vispikerma, milbona (Lidl), annos 100g200 g    586 kcal5 g6,4 g60 g0 g
Mangosose, c-vitaminoitu (Piltti), annos 125g250 g    163 kcal1,3 g35 g1,3 g2,8 g
Cologran makeutusneste (Lidl)7.5 g    4,1 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 60 g 12 tl4 rl0,6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Liivatelehti, gelatiini15 g    52 kcal13 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
910 g    2433 kcal48 g61 g220 g2,8 g
Ravintosisältö / annos91 g    243 kcal4,8 g6,1 g22 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    267 kcal5,2 g6,7 g24 g0,3 g
Kakku tehdään irtopohjavuokaan.

Sulata voi ja sekoita se suklaa- ja hasselpähkinärouheen kanssa.

Mausta halutessasi kanelilla.

Painele seos irtopohjavuokaan ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Mikäli käytössä on isohko irtopohjavuoka, voi hasselpähkinää tarvita hieman isomman määrän, jotta koko pohja peittyy.

Vatkaa vispikerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja makeutusnestettä oman maun mukaan.

Liota liivatelehtiä (4-5kpl) kylmässä vedessä, puristele ylimääräinen vesi pois ja liuota lehdet kolmeen ruokalusikalliseen kuumaa vettä.

Valuta liivate ohuena nauhana täytteen sekaan ja vatkaa.

Kaada pohjaseoksen päälle ja anna hyytyä vähintään 4h ennen kiilteen tekoa.

Kiilteeseen tarvitaan 2-3 liivatelehteä.

Mangososeen voi kuumentaa ja liivatteet sulattaa kylmässä vedessä liottamisen jälkeen suoraan soseeseen, jolloin kiilteestä tulee todella kiiltävä.

Kaada kiilleseos hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 h ennen tarjoilua.

Kakkua saa helposti muunneltua vaihtamalla kiilteeseen käytettävää sosetta :)