Naudan suikalepata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan paistisuikale (Tamminen), annos 350g400 g    540 kcal88 g0 g20 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Paprika, punainen230 g    59 kcal2,1 g11 g0,9 g4,6 g
Tomaattimurska, yrteillä maustettu, Rainbow, 370g740 g  49 rl7,4 dl259 kcal7,4 g50 g3,7 g10 g
Smetana maustamaton (Valio), annos 120g120 g    468 kcal2,4 g3 g50 g0 g
Knorr, fond "du chef" (Knorr), annos 28g84 g    101 kcal2,1 g5 g7,6 g1,3 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Mustapippuri 4 g 2 tl0,6 rl 11 kcal0,4 g1,5 g0,1 g1,1 g
Maustekurkku sokerisuolattu (suolakurkku) keskikokoannos 30g30 g0,3 kpl   4,8 kcal0,2 g0,9 g0 g0,6 g
Kirsikkatomaatti, suomalainen250 g2 kpl   50 kcal1,5 g10 g0,8 g3,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1998 g    1652 kcal106 g118 g84 g23 g
Ravintosisältö / annos333 g    275 kcal18 g20 g14 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    83 kcal5,3 g5,9 g4,2 g1,2 g
1. Ruskista lihasuikaleet kuumalla pannulla, nosta syrjään odottamaan.

2. Kuori ja paloittele sipulit lohkoiksi.

Leikkaa paprikat suikaleiksi.

Ruskista sipulia ja paprikoita pannulla.

Leikkaa maustekurkut pieniksi paloiksi.

3. Laita lihasuikaleet kattilaan, kaada tomaattimurska päälle.

Kuumenna ja lisää fond du chef-kuutiot sekä sipulit.

Anna ruuan hautua kannen alla puolisen tuntia.

4. Mausta hunajalla ja mustapippurilla.

5. Lisää kattilaan paprika.

Anna kypsyä 15 min. Lisää lopuksi kurkut ja tomaatit.

Hauduta vielä kannen alla n. 10 min. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

6. Tarjoa perunan, riisin tai pastan kanssa.

Vinkki! Tämän ruuan voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä tai pakastaa.

Mitä pidempään ruoka saa hautua, sitä mehevämpää siitä tulee.