Hernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow500 g    1410 kcal90 g318 g4,5 g50 g
Palvikinkku HK 3%600 g    600 kcal108 g3 g18 g0 g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)350 g 70 tl23 rl3,5 dl560 kcal10 g10 g53 g0 g
Vesi2500 g 500 tl167 rl25 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio Maggi2.8 g    7,8 kcal0,3 g0,2 g0,6 g0 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow13 g    34 kcal1,3 g1,3 g2,6 g0,2 g
Porkkana, keskikokoinen 65g250 g3,9 kpl   70 kcal1,5 g15 g0,5 g6,3 g
Sipuli (kuorittu)120 g2,2 kpl  1,3 dl32 kcal1,6 g5,8 g0,2 g2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
4336 g    2714 kcal212 g352 g79 g59 g
Ravintosisältö / annos434 g    272 kcal21 g35 g7,9 g5,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal4,9 g8,1 g1,8 g1,3 g
Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.