Hernekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herne kuivattu 500 g   5,9 dl1511 kcal90 g243 g5 g54 g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g300 g    945 kcal36 g3 g90 g0 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Sinappi 15 g 3 tl0,9 rl0,1 dl20 kcal0,7 g2,1 g0,9 g0,3 g
Lihaliemikuutio Maggi17 g    46 kcal1,5 g1,2 g3,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2892 g    2538 kcal129 g252 g100 g55 g
Ravintosisältö / annos413 g    363 kcal18 g36 g14 g7,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    88 kcal4,4 g8,7 g3,5 g1,9 g
Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.