Itsetehty mysli

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale 200 g  33 rl5 dl748 kcal29 g114 g15 g20 g
Maapähkinä 50 g50 kpl 5 rl0,7 dl284 kcal13 g6,6 g22 g7,9 g
Seesaminsiemen, kuorineen 30 g 10 tl3,3 rl1/2 dl202 kcal8,1 g2,1 g17 g3,7 g
Rusina 50 g 17 tl5,6 rl0,8 dl146 kcal1,4 g30 g0,3 g4,9 g
Auringonkukansiemen 50 g  3,3 rl1/2 dl297 kcal12 g6,3 g25 g3 g
Oliiviöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Hunaja 50 g 7,1 tl2,5 rl0,4 dl165 kcal0,3 g40 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
480 g    2285 kcal63 g200 g129 g40 g
Ravintosisältö / annos40 g    190 kcal5,3 g17 g11 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    476 kcal13 g42 g27 g8,2 g
Murskaa paapähkinät.

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät keskenään.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja hunaja, ei kuitenkaan kiehuvaksi asti! Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi, jotta öljyhunaja seos on jakatunut tasaisesti.

Kumoa seos uunipellille, paista 175 asteessa noin vartin verran.

Vahdi mysliä ja kääntele sitä lastalla, sillä se palaa herkästi.