Limekesäkurpitsa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g350 g2,8 kpl   71 kcal2,1 g13 g1,1 g4,9 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Limemehu (Tymbark), annos 100g100 g    48 kcal0,1 g12 g0,1 g0 g
Hunaja 5 g 0,7 tl1/4 rl 17 kcal0 g4 g0 g0 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl13 g    117 kcal0 g0 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
780 g    320 kcal4,8 g39 g16 g7,3 g
Ravintosisältö / annos260 g    107 kcal1,6 g13 g5,2 g2,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    41 kcal0,6 g5 g2 g0,9 g
Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan kahtia.

Poista siemenet ja pilko n. 2cm levyisiksi lohkoiksi.

Poista tomaateista kannat ja leikkaa neljään osaan (tomaatit voi halutessaan kaltata).

Paista kasvikset puolikypsiksi tilkassa öliiviöljyä.

Mausta rakuunalla 1tl, mustapippurilla1/2tl, valkosipulilla ja yrttiseoksella1tl (voit käyttää myös muita haluamiasi mausteita) Lisää limemehu (1/2 dl-1dl maun mukaan) ja akaasiahunaja.

Hauduta hetki.

Kesäkurpitsa saa jäädä hiukan napakaksi.