Linssikeitto (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Linssi, punainen, Go Green200 g    650 kcal48 g98 g2 g24 g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow26 g    68 kcal2,6 g2,6 g5,2 g0,4 g
Selleri, annos 50g50 g    7 kcal0,5 g1,5 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 5 g 1 tl1/3 rl0,1 dl1,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Tomaattimurska 200 g  13 rl2 dl59 kcal1,1 g11 g0,4 g3,8 g
Chili paprika punainen10 g    4 kcal0,2 g0,9 g0 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g130 g2 kpl   36 kcal0,8 g7,7 g0,3 g3,3 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1725 g    856 kcal55 g127 g8,1 g33 g
Ravintosisältö / annos431 g    214 kcal14 g32 g2 g8,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal3,2 g7,4 g0,5 g1,9 g
Lisää vesi ja kasviliemikuutiot kattilaan ja laita miedolle lämmölle.

Lisää tomaattimurska kattilaan.

Halkaise chili, poista siemenet ja pilko, lisää tomaattimurskan joukkoon.

Huuhtele linssit hyvin, ota toinen kattila ja keitä niitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, siivilöi ja lisää lopuksi keittoon.

Kuori ja pilko kasvikset.

Lisää kasvikset joukkoon.

Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla oman maun mukaan.