Mustikkakukko (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)100 g    380 kcal0,5 g6,5 g40 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 110 g  14 rl2 dl334 kcal10 g61 g2,1 g15 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Hunaja 80 g 11 tl4 rl0,6 dl264 kcal0,4 g65 g0 g0 g
Mustikka metsä- 300 g  25 rl5 dl132 kcal1,5 g19 g1,8 g10 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 19 g  1,9 rl0,3 dl64 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
614 g    1183 kcal12 g169 g44 g26 g
Ravintosisältö / annos154 g    297 kcal3,1 g42 g11 g6,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    193 kcal2 g27 g7,1 g4,2 g
Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.