Täytettyä kalkkunanrintaa ja yrtti-ohrattoa (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ohrasuurimo 340 g  26 rl4 dl1096 kcal28 g215 g6,8 g26 g
Oliiviöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Kanaliemi laimennettu 700 g 140 tl47 rl7 dl69 kcal1,9 g3 g5,5 g0,2 g
Ruohosipuli 50 g  7,1 rl1,3 dl11 kcal0,7 g0,9 g0,3 g1,2 g
Persilja 50 g  25 rl 14 kcal0,7 g0,6 g0,1 g4 g
Sipuli 50 g0,9 kpl  0,6 dl15 kcal0,6 g2,4 g0,1 g0,9 g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)100 g    60 kcal1 g4,5 g4 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Valkoviini kuiva 100 g 20 tl6,7 rl1 dl69 kcal0,3 g0,6 g0 g0 g
Pasta juusto raaste, mustaleima emmental (Valio), annos 5g100 g    400 kcal29 g0 g31 g1 g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g150 g    21 kcal2,9 g0,6 g0,8 g0 g
Aurinkokuivattu tomaatti, öljyssä150 g    272 kcal4,1 g18 g21 g0 g
Kalkkunan rintafilee 400 g    494 kcal103 g0 g8,8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2285 g    2929 kcal172 g246 g123 g33 g
Ravintosisältö / annos571 g    732 kcal43 g61 g31 g8,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    128 kcal7,5 g11 g5,4 g1,5 g
Kalkkunanrinta

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen.

Valuta hyvin sulanut pinaatti.

Valuta aurinkokuivattu tomaatti huolellisesti ja leikkaa sen jälkeen suikaleiksi.

Murskaa pähkinät morttelissa tai esimerkiksi kahden leivinpaperin välissä paistinpannua apuna käyttäen.

Voit myös käyttää tehosekoitinta.

Yhdistä pinaatti, tomaatit ja pähkinät massaksi.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee veitsellä tasku kalkkunafileeseen.

Täytä fileet lusikalla, mutta varo laittamasta liikaa, jottei täyte pursu paistaessa ulos.

Paista fileet nopeasti pannulla, jotta niihin tulee hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Laita fileet uuniin ja kypsytä n. 12min.

Anna levätä hetki.

Tarjoile yrtti-ohraton sekä vihreän salaatin kanssa.

Yrtti-ohratto

Kuori ja pilko sipuli pieneksi kuutioksi.

Kuullota sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä hetki.

Lisää ohraryynit ja jatka kuullottamista.

Mikäli haluat käyttää viiniä, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa samalla sekoittaen.

Lisää kanalientä aina desi kerrallaan ja anna kypsyä hiljalleen pienellä lämmöllä.

Lopuksi lisää kerma, sitruunan mehu ja pieneksi pilkotut yrtit.

Maista ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Jos haluat käyttää juustoraastetta, lisää se lopuksi.