Rukiiton täysjyväleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1400 g 280 tl93 rl14 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Pellavansiemeniä (Pellavainen), annos 10g150 g    690 kcal30 g1,5 g63 g40 g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g150 g    855 kcal34 g29 g74 g9 g
Siirappi 140 g 20 tl7 rl1 dl422 kcal0,1 g104 g0 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Suola, annos 3g15 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaurahiutale500 g    1700 kcal70 g280 g34 g23 g
Grahamjauho 1400 g 467 tl156 rl25 dl4591 kcal148 g850 g31 g139 g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl400 g    1360 kcal56 g256 g12 g22 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
36 annosta
4205 g    9649 kcal344 g1521 g214 g232 g
Ravintosisältö / annos117 g    268 kcal10 g42 g6 g6,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    229 kcal8,2 g36 g5,1 g5,5 g
Sekoita ainekset lämpimään veteen.

Vähennä jauhoja jos haluat löysän taikinan.

Anna kohota.

LEIvo leipäset käsin tai löysasta takinast voit nostella lusikalla.

Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja ja painele mataliksi leipäsiksi.

Anna kohota.

Pistele haarukalla ja paista 225/15-20 min.