Fenkolikeitto (Kevennys)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g200 g    62 kcal2,5 g15 g0,4 g6,2 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)20 g    52 kcal2,6 g2,4 g3,6 g0,1 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl50 g    43 kcal0,7 g2,2 g3,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1325 g    173 kcal6,5 g22 g7,6 g7,2 g
Ravintosisältö / annos331 g    43 kcal1,6 g5,4 g1,9 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    13 kcal0,5 g1,6 g0,6 g0,5 g
Poista fenkolista vihreät osat ja kanta.

Pilko fenkolit ja sipuli.

Laita pilkotut kasvikset kattilaan ja lisää oliiviöljy, kuullota hetki miedolla lämmöllä.

Älä ruskista.

Lisää joukkoon vesi, kerma ja kanaliemikuutiot.

Anna hautua miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi yrtit, soseuta sauvasekoittimella, suurusta Maizenalla ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoile täysjyväpatongin kanssa.