Herkkusieni-kesäkurpitsawokki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Herkkusieni 400 g27 kpl  13 dl64 kcal8,4 g1,2 g1,3 g6 g
Kesäkurpitsa zucchini 300 g0,9 kpl   54 kcal1,7 g7,5 g1,2 g2,1 g
Soijakastike 12 g 2 tl2/3 rl0,1 dl7,2 kcal0,6 g1,1 g0 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
822 g    240 kcal12 g15 g13 g10 g
Ravintosisältö / annos274 g    80 kcal4 g4,9 g4,2 g3,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    29 kcal1,5 g1,8 g1,5 g1,2 g
Leikkaa sienet ja kesäkurpitsa viipaleiksi.

Jos kesäkurpitsa on pehmeä keskeltä, koverra siemenosa pois lusikalla.

Suikaloi sipuli.

Paista herkkusieniä hetki omassa liemessään.

Kaada lautaselle odottamaan.

Lisää pannuun rypsiöljy.

Vokkaa sipulisuikaleita hetki ja lisää pannulle kesäkurpitsaviipaleet.

Vokkaa pari kolme minuuttia ja kaada sienet takaisin pannuun.

Sekoittele ahkerasti.

Lisää joukkoon maapähkinät ja soijakastike.

Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Anna kiehahtaa kunnolla ja tarkista maku.

Nauti lisukkeeksi kalalle, broilerille, lihalle tai paistetulle tofuviipaleelle tai nauti sellaisenaan tai täysjyvä tms. riisin tai pastan kanssa.

Saat maapähkinöistä ruskean kuoren pois paahtamalla niitä hetken aikaa kuivalla pannulla.

Kaada talouspaperin tai pyyhkeen päälle ja hankaa kevyesti kämmenten välissä.