Pellavansiemen-puolukkasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt500 g 100 tl33 rl5 dl230 kcal16 g24 g7,5 g0 g
Hiiva 50 g1 kpl   37 kcal6,6 g0,6 g0,2 g3,5 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 65 g    210 kcal19 g4,6 g13 g20 g
Ruisjauho (Rainbow)400 g    1280 kcal40 g252 g9 g56 g
Vehnäjauho puolikarkea 390 g  39 rl6 dl1338 kcal40 g273 g4,7 g14 g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl100 g    900 kcal0 g0 g100 g0 g
Puolukka 60 g  5 rl1 dl23 kcal0,3 g4,1 g0,3 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1610 g    4139 kcal121 g588 g135 g95 g
Ravintosisältö / annos67 g    172 kcal5,1 g24 g5,6 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    257 kcal7,5 g37 g8,4 g5,9 g
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.