Sipuli-perunapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g650 g    2405 kcal29 g202 g163 g24 g
Sipuli (käsittelemätön)700 g    190 kcal9 g34 g1,4 g12 g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 200 g10 kpl   452 kcal32 g1 g36 g0 g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio200 g    280 kcal5,6 g13 g24 g0 g
Laktoositon kolmen sipulin ruokakerma (Valio), annos 250g250 g    275 kcal7,5 g8 g25 g0 g
Kananmuna kuoreton 175 g3,2 kpl   250 kcal22 g0,5 g18 g0 g
Ruokaöljy keskiarvo 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2185 g    3940 kcal105 g258 g277 g36 g
Ravintosisältö / annos182 g    328 kcal8,8 g21 g23 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    180 kcal4,8 g12 g13 g1,6 g
Levitä puolitoista pakettia kaupan ruis-perunataikinaa isoon irtoreunavuokaan tai kahteen pieneen.

Jätä vuoat kylmään odottamaan.

Nosta taikina korkealle vuoan reunoille, sillä piirakasta tulee korkea.

Kuori ja silputa 700 grammaa sipulia.

Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä.

Pilko 150-200 grammaa pekonia pannulla ja yhdistä ne sipuleihin.

Jäähdytä hieman.

Sekoita creme fraische ja kolmen sipulin kerma (tai käytä kaksi purkillista creme fraisceha) sekä kolme kananmunaa ja teelusikallinen suolaa, saman verran kuminaa ja mustapippuria täytteeseen.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista noin 30-40 minuuttia 220-asteisessa uunissa.

Tarjoa vihreän salaatin kera.

Juomaksi käy mäkeahko valkoviini.

Tuhtia sillä 360 kaloria tulee/annos, mutta myös ruokaisaa.