Kermaperunat juustolla ja sipulilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1200 g20 kpl   914 kcal23 g186 g2,4 g12 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Kuohukerma,valio,2dl300 g    1020 kcal6 g9 g105 g0 g
Maito, Kevyt200 g 40 tl13 rl2 dl92 kcal6,4 g10 g3 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juusto, Oltermanni 17%, 8g siivu (Valio)50 g6,3 kpl   135 kcal15 g0 g8,5 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1881 g    2240 kcal54 g219 g119 g15 g
Ravintosisältö / annos188 g    224 kcal5,4 g22 g12 g1,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal2,8 g12 g6,3 g0,8 g
Kuori ja viipaloi perunat.

Raasta juusto.

Silppua sipuli ja valkosipuli.

Sekoita perunat, sipulisilppu, juustoraaste ja mausteet uunivuoassa.

Ripottele päälle ruokalusikallinen vehnäjauhoa ja sekoittele perunoita vielä.

Kaada lopuksi kerma-maitoseos.

Paista 200 asteessa noin 1,5 tuntia.

Laita paiston puolivälissä folio vuoan päälle, ettei pinta ruskistu liikaa.